teknolojiuzmani
FD Üye
Tam Ölçülü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram (Yarım paket) margarin
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta+ 1 yumurta beyazı (Sarısı muhallebide)
- 3 çorba kaşığı un
- 1.5 çay bardağı şeker (büyük çay bardağı)
- 1 yumurta sarısı
- 2.5 su bardağı süt(500ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Tam Ölçülü Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin ve suyu tencereye koyun, kaynatıp altını kapatın.
- Elenmiş unu ekleyip yedirin.
- Soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
- Kaşıkla döküp sivri ucu kalırsa parmağınızı ıslatıp yuvarlak şekle getirin.
- Ilık fırında 25dk 200°c pişirin. Fırının içinde soğutun yoksa çöker.
- Muhallebi için yarım bardak sütle un, nişastayı çözüp yumurta sarısını yedirin.
- Şeker ve kalan sütü de ekleyin ve her şeyi karıştırıp üzeri kabarcık olana kadar pişirererek en son vanilyayı ekleyin.
- Bir kaşık da tereyağı veya margarin atabilirsiniz.
- Sosunu sık sık çırparak soğutun kabuk olmasın. İçlerini doldurup sosu dökün.
Tam Ölçülü Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı