Tam Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 çimdik tuz
- 3 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (Parlak olması için koyuyorum)
- Yarım çay bardağı süt
- 200 gram bitter çikolata
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 bardak suyu tencereye alalım kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyelim.
- Tereyağı eridiğinde un, şeker, bir çimdik tuz ekleyelim. Daima karıştıralım topak olmasın. 2-3 dakika kadar ezerek karıştırdığımız hamuru geniş bir kaba alıp uygunca soğumasını bekleyelim.
- Yumurtaların pişmemesi için düzgünce soğuması kıymetli. Teker teker yumurtaları ekleyelim. Her keresinde güzelce karıştıralım.
- En son mikserle çırpıp sıkma torbasına alalım ve tepsiye aralıklarla sıkalım. Bir kaşık yardımı ile de tepsiye koyabilirsiniz. 180 derecede 40 dakika hiç fırını açmadan pişirelim.
- Fırını kapatınca kapağını açmadan içerisinde 10-15 dakika bekletelim, içini daha hoş çekecektir (Ben büyük uzunluk sevdiğim için 20 adet çıkardım daha küçük sıkarak 26-28 adet çıkarabilirsiniz)
- muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim. Kaynamaya başlayınca vanilya ekleyelim. Ortada bir karıştırarak soğumasını sağlayalım.
- Soğuyan kremayı sıkma torbasına koyarak yada tekrar kaşık yardımı ile ortasını açtığımız profiterollerin ortasına dolduralım.
- Çikolata sos için; krema, süt ve tereyağı bir tencerede kaynatalım. Kaynar kaynamaz ocağı kapatıp çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım. Çikolata sosumuz soğuyup kıvam aldığında profiterollerin üzerine dökelim. Afiyet olsun.