Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Ölçülü Profiterol

Tam Ölçülü Profiterol
0
52

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tam-olculu-profiterol.jpg

Tam Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 adet yumurta
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Çikolata sos için;
  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Parlak olması için koyuyorum)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 200 gram bitter çikolata

Tam Ölçülü Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1 bardak suyu tencereye alalım kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyelim.
  2. Tereyağı eridiğinde un, şeker, bir çimdik tuz ekleyelim. Daima karıştıralım topak olmasın. 2-3 dakika kadar ezerek karıştırdığımız hamuru geniş bir kaba alıp uygunca soğumasını bekleyelim.
  3. Yumurtaların pişmemesi için düzgünce soğuması kıymetli. Teker teker yumurtaları ekleyelim. Her keresinde güzelce karıştıralım.
  4. En son mikserle çırpıp sıkma torbasına alalım ve tepsiye aralıklarla sıkalım. Bir kaşık yardımı ile de tepsiye koyabilirsiniz. 180 derecede 40 dakika hiç fırını açmadan pişirelim.
  5. Fırını kapatınca kapağını açmadan içerisinde 10-15 dakika bekletelim, içini daha hoş çekecektir (Ben büyük uzunluk sevdiğim için 20 adet çıkardım daha küçük sıkarak 26-28 adet çıkarabilirsiniz)
  6. muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim. Kaynamaya başlayınca vanilya ekleyelim. Ortada bir karıştırarak soğumasını sağlayalım.
  7. Soğuyan kremayı sıkma torbasına koyarak yada tekrar kaşık yardımı ile ortasını açtığımız profiterollerin ortasına dolduralım.
  8. Çikolata sos için; krema, süt ve tereyağı bir tencerede kaynatalım. Kaynar kaynamaz ocağı kapatıp çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım. Çikolata sosumuz soğuyup kıvam aldığında profiterollerin üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Az Gereçli Ekler Ve Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 100 gram margarin1 su bardağı su1 su bardağı un3 adet yumurta1 fiske tuz1 tatlı kaşığı şeker Muhallebisi için; 3 su bardağı süt1 çay bardağı şeker2 tepeleme yemek kaşığı un1 tepeleme yemek kaşığı nişasta1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamur gereçleri; 4 adet yumurta125 gram margarin1 su bardağı su1 su bardağı un1 fiske tuz Krema materyalleri; 4 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı un2 adet yumurta sarısı40 gram tereyağı1 paket vanilya1 fiske tuz1 paket toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Tam Ölçülü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 125 gram (Yarım paket) margarin1 su bardağı su (200 ml)1 su bardağı un3 yumurta+ 1 yumurta beyazı (Sarısı muhallebide) İç dolgu 3 çorba kaşığı un1.5 çay bardağı şeker (büyük çay bardağı)1 yumurta sarısı2.5 su bardağı süt(500ml)1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı yahut margarin5 adet yumurta1 su bardağı su1 su bardağı un1 paket vanilya İç kreması için malzemeler 1 paket süt2 yemek kaşığı nișasta2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı200 ml krema1 çay bardağı toz şeker1 yumurta sarısı1 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Beya Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Profiterol için; 1,5 su bardağı un1,5 su bardağı su50 gram tereyağı1 tatlı kaşığı şeker1 tutam tuz4 adet yumurta Kreması için; 3 su bardağı süt2 çorba kaşığı un1 çorba kaşığı nişasta5 çorba kaşığı şeker1 paket kremşanti Sosu için; 2.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt