Tam Ölçülü Revani Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon suyu
- Fıstık
Tam Ölçülü Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker 15 dk çırpılır.
- Sıvı yağ eklenip kısa süre çırpılır.
- Yoğurt eklenip kısa süre çırpılır.
- İrmik eklenip kısa süre çırpılır.
- Un eklenip gözükmeyene kadar çırpılır.
- Kabartma tozu ve vanilya eklenip karışana kadar çırpılır.
- Ceviz ve portakal kabuğu rendesi eklenip çırpılır.
- Kalıba dökülür. 20 cm ilk kalıp kullandım.
- 160 derecede 50 dakika pişirilir.
- Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar karıştırılır.
- 4-5 dakika limon kısılıp 20 dakika kısık ayarda kaynatılır.
- Kek soğuk şerbet orta sıcaklıkta olacak şekilde üzerine dökülür. İsterseniz keke kürdan ile delikler açabilirisiniz 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.