
Tam Ölçülü Revani Tanımı İçin Gereçler
- 4 orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Tam Ölçülü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizin materyallerini genişçe bir tencereye koyup kaynatıyoruz.
- 7-8 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kekinin materyalleri için yumurtamızı ve şekerimizi yaklaşık 5-6 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz sonra sıva materyalleri katıp çırpıyoruz.
- Katı gereçleri ise bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz kekimizin sönmemesi için.
- Kekimizi evvelden 200 derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra kekimizin 10 dakika kadar soğumasını bekleyip soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz.