elektronikci
FD Üye
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 1 su bardağı pirinç (ben baldo kullandım)
- 1 yahut 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı su
- Tarçın
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pirinçleri yıkayıp 4 su bardağı suyla bir tencereye alın.
- Pirinçler yumuşayıp suyu yeterlice çekene kadar orta ara karıştırarak pişirin. Tabanı tutmamasına dikkat edin.
- Suyu çektikten sonra sütü ekleyip ocağın altını açın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika orta ara karıştırarak pişirin.
- Süre bitiminde şekerini ekleyip 5 dakika kadar tekrar pişirin ve orta ara karıştırmaya devam edin.
- Sonra ocaktan alın ve içine vanilya ekleyip karıştırın.
- Kaplara koyup oda sıcaklığına kadar dışarıda bekletin.
- Sonra buzdolabına koyun soğusun ve servis sırasında üzerini tarçınla süsleyin.
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı