Tam Ölçülü Tadı Efsane Bir Yaprak Sarması İster Dondurucuya Atın İster Akşama Pişirin Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo asma yaprağı
- 3 su bardağı osmancık pirinç
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limon (Ekşi sevenler isterse bir adet kullanabilir)
- 2 dis sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 buçuk çay kaşığı kimyon, karabiber
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı beş türlü baharat
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ yada zeytin yağı
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Tam Ölçülü Tadı Efsane Bir Yaprak Sarması İster Dondurucuya Atın İster Akşama Pişirin Tanımı Yapılışı
- 3 su bardağı osmancık pirinci yıkayalım.
- Daha sonra domatesleri küp küp ufaltalım isterseniz domatesi rendeleyebilirsiniz, size kalmış (konserve domates de olabilir o vakit 5 kaşık konserve domates )
- Daha sonra maydanozu ince ince doğrayıp ekleyelim kaba salça, yarım su bardağı zeytinyağı ,yarım, limon ve baharatları ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Daha sonra tuzu ekleyip damak tadınıza nazaran ayarlayınız.
- Ve harcımız hazır artık yapraklarımızı sarabiliriz.
- Sarma süreci bittikten sonra iki şu bardağı sıcak suyun içine biraz tuz ve üç yemek kaşığı sıvı yağ, yarım yemek kaşığı biber salçası, yarım yemek kaşığı domates salçası ekleyelim.
- Düzgünce karıştırıp sarmaların üzerine gezdirelim.
- Pişirmek için sarma ile şu birebir düzeyde olmalı kaynadıktan sonra ocağı kışın yavaş yavaş pişsin ocaktan indirmeden 5 dk evvel biraz zeytinyağı gezdirin o vakit sarmanız parlak durur.
- Benim sarmalarım yavaş yavaş pişirdiğim için 45 dakika sürdü. Pişirme müddeti sizin elinizde birde yapraklarınızın kalın yahut ince olmasıyla alakalı. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun ????.