elektronikci
FD Üye
Tam Ölçülü Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket pınar krema
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti (75 gr)
Tam Ölçülü Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 1 paket krem şantiye 1. 5 su bardağına yakın süt ekleyip mikserin en güçlü kısmı ile hiç durmadan kremşanti kıvam alıp koyulaşana kadar çırpalım.
- Daha sonra kıvam alan kremşantiyi dolaba kaldıralım.
- Daha sonra kek için geniş bir kaba yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpalım.
- Daha sonra kek hamuru için kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen borcama dökelim.
- Önceden ısıttığımız 170°c fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım. Bunun için; şekeri küçük bir tencereye alalım.
- En kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
- Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
- Son olarak sıvı kremayı ilave edelim. Bu aşamada şekerler sertleşebilir. O yüzden karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve akışkan bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
- Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 5-10 dakika bekletelim.
- Bu arada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve sıvı kremayı alalım ve karıştıralım. Tamamen şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
- Kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine çatal ile delikler açalım.
- Sütün tamamını kekin üzerine gezdirerek dökelim. Sütü tamamen çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyan ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürelim. Bu aşamada tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 1-2 kaşık ayıralım.
- Son olarak tamamen soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim. Burada önemli olan, karamel sosunun tamamen soğuk olması.
- Ayırmış olduğumuz krem şantiyi buzdolabı poşetine koyalım çok küçük yani iğne deliğinden biraz geniş delik açalım ve tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile şekil verelim.
- Trileçe tatlımız hazırdır. Buzdolabına kaldıralım ve 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.