Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam ölçülü turşu suyu nasıl hazırlanır? En kolay turşu suyu hazırlama rehberi

Tam ölçülü turşu suyu nasıl hazırlanır? En kolay turşu suyu hazırlama rehberi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tam_olculu_tursu_suyu_nasil_hazirlanir_en_kolay_tursu_suyu_hazirlama_rehberi_1594377469_539.jpg

Yaz mevsiminin tam ortasında yapılan kışlık hazırlıklar başladı. Yazın taze taze dalından toplayarak sebzeleri kışa hazırlayabilirsiniz. Bunun için de ister konserve isterseniz turşu yöntemini kullanabilirsiniz. Cevabınız turşu ise mutlaka püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Tam ölçülü turşu suyu nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir öğrenmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Turşu, sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesidir. Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri ve kış hazırlığının önemli bir ürünü olan turşular oldukça sağlıklıdır. Turşusu yapılabilen sebze meyveler arasında salatalık, lahana, biber, yeşil domates, yaban eriği, acur, havuç, kabak, fasulye, pancar, ayva ve elma bulunur. Turşuları kurarken en önemli aşamalarının başında ise turşunun suyunu hazırlamak geliyor. Tadı tuzu yerinde bir turşu tarifi için gerekli olan tüm püf noktalarını veriyoruz. Hazırladığımız tarifi uygulayarak enfes turşular yapabilirsiniz.

k0rsn_1594377734_3767.jpg

TURŞU SUYU TARİFİ:

MALZEMELER

5 su bardağı kaynamış sıcak içme suyu (1 litre)
1 çay bardağı sirke (üzüm, elma vb)
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

ROb6N_1594377656_7706.jpg

YAPILIŞI

Bir tencerenin içerisine sıcak suyu alın ve kalan malzemeleri ilave edin.

Tuz eriyene kadar karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Steril edilmiş kavanozlara turşusunu kuracağınız sebzeleri yerleştirin.

Ilımış turşu suyunuzu kavanozlara pay edin. Kavanozlarızı sıkıca kapatıp turşuları serin ve kuru bir yerde bekletin.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Kış sofralarının vazgeçilmezi turşu yapımının sırrı, oranına göre kaya tuzu miktarını doğru kullanmak ve fermantasyon süresini tamamladıktan sonra açmakta gizlidir. Turşuyla ilgili yıllardır tartışılan ve bir türlü kesin cevap alınamayan "turşu limonlu mu yoksa sirkeli mi" yapılır sorusunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tam Ölçülü Turşu Tarifi İçin Malzemeler *12 su bardağı önceden kaynatılıp soğutulmuş su *3 su bardağı sirke *1 su bardağı salamura tuzu *1 Türk kahvesi fincanı limon tuzu *1 tatlı kaşığı şeker *Bu ölçülerle hazırlanan karışımdan 5 kiloluk+ 1 kiloluk turşu hazırlayabiliriz 5 kg lık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Ölçülü Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 litre kaynamış soğumuş su *1 su bardağı sert isterseniz üzüm, yumuşak isterseniz elma sirkesi *2 yemek kaşığı kaya tuzu *1 baş sarımsak *10 tane nohut *Salatalık ve istediğiniz turşu malzemesi Ölçülü Turşu Tarifi Yapılışı Benim tursu tarifim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Doğru ve kaliteli malzeme seçimi, hijyenik bir ortamda evde kuracağınız turşuyu büyük marketlerden satın alacağınız turşuların ötesinde bir lezzete ulaştıracaktır Sirke, sarımsak, kaya tuzu, nohut gibi içerikler herhangi bir katkı malzemesi kullanmadan turşunun olgunlaşması, tazeliğini koruması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu Tarifi İçin Malzemeler *Turşu yapmak istediğiniz malzemeyi isteğinize göre seçebilirsiniz Ben 5 litrelik iki kavanoz için şu malzemeleri kullandım *1 kg kornişon *1 5 kg acur *1 kg hırtlak *1 kg alaca domates *1 kg havuç *1 kg beyaz fasulye *4 baş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt