elektronikci
FD Üye

Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kabın içine şekeri ve suyu koyup şeker eriyinceye kadar karıştırıp kenarda bekletelim.
- Geniş bir teflon tavaya tereyağını koyalım ve ocağın altını açalım.
- Tereyağ erdikten sonra unu ek edelim ve unun rengi hafif sararmaya başlayınca şerbetini dökelim.
- Yavaşça kıvam alana kadar kavuralım.
- Şerbetini çekince ocağın altını kapatalım ve 10 dakika soğumaya bırakalım.
- Daha sonra dilediğiniz şekili verin ve servise hazır afiyet olsun ????.