elektronikci
FD Üye
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu margarin ya da tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için bir tencereye materyaller eklenir, şeker eriyene kadar ocakta karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Kaynatmaya gerek yok şeker eriyene kadar ısınsa kâfi.
- Helva için tavaya margarin alınıp eriyene kadar karıştırılır.
- Margarin eriyince sıvı yağ ve un eklenip karıştırmaya devam edilir.
- 1 avuç kırılmış ceviz eklenir.
- 15-20 dk da helvanın rengi dönüyor.
- Rengi dönünce ocak en kısık ateşe alınır ve şerbet yavaş yavaş eklenir.
- Şerbeti birden eklemeyin sıçrayıp elinizi yakabilir.
- Şerbeti ekledikten sonra topaklanma olmaması için bir kaç dakika daha karıştırılıp kıvam aldırılır.
- Kaşıkla yahut el ile biçim verilip yemeye hazır hale getirilir.
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı