Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Ölçülü Un Helvası

Tam Ölçülü Un Helvası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tam-olculu-un-helvasi.jpg

Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Helva için;
  • 2 yemek kaşığı dolusu margarin ya da tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için bir tencereye materyaller eklenir, şeker eriyene kadar ocakta karıştırılır ve ocaktan alınır.
  2. Kaynatmaya gerek yok şeker eriyene kadar ısınsa kâfi.
  3. Helva için tavaya margarin alınıp eriyene kadar karıştırılır.
  4. Margarin eriyince sıvı yağ ve un eklenip karıştırmaya devam edilir.
  5. 1 avuç kırılmış ceviz eklenir.
  6. 15-20 dk da helvanın rengi dönüyor.
  7. Rengi dönünce ocak en kısık ateşe alınır ve şerbet yavaş yavaş eklenir.
  8. Şerbeti birden eklemeyin sıçrayıp elinizi yakabilir.
  9. Şerbeti ekledikten sonra topaklanma olmaması için bir kaç dakika daha karıştırılıp kıvam aldırılır.
  10. Kaşıkla yahut el ile biçim verilip yemeye hazır hale getirilir.
Herkese afiyet olsun.

Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt