elektronikci
FD Üye
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu margarin ya da tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için bir tencereye materyaller eklenir, şeker eriyene kadar ocakta karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Kaynatmaya gerek yok şeker eriyene kadar ısınsa kâfi.
- Helva için tavaya margarin alınıp eriyene kadar karıştırılır.
- Margarin eriyince sıvı yağ ve un eklenip karıştırmaya devam edilir.
- 1 avuç kırılmış ceviz eklenir.
- 15-20 dk da helvanın rengi dönüyor.
- Rengi dönünce ocak en kısık ateşe alınır ve şerbet yavaş yavaş eklenir.
- Şerbeti birden eklemeyin sıçrayıp elinizi yakabilir.
- Şerbeti ekledikten sonra topaklanma olmaması için bir kaç dakika daha karıştırılıp kıvam aldırılır.
- Kaşıkla yahut el ile biçim verilip yemeye hazır hale getirilir.
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.