Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Ölçülü Vişne Reçeli

Tam Ölçülü Vişne Reçeli
0
26

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tam-olculu-visne-receli.jpg

Tam Ölçülü Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg vişne
  • 1,5 kg toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Tam Ölçülü Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce vişneleri iyice temizleyip, güzelce yıkıyoruz. (isteğe bağlı çekirdeği çıkarılabilir, ben çekirdeğiyle yapmayı tercih ediyorum. ).
  2. Tencereye önce biraz şeker, ardından biraz vişne, daha sonra tekrar ederek, vişne ve üzerine şeker şeklinde koyuyoruz. Bir gece bekletiyoruz.
  3. Sabah, tencereyi ocağa alıyoruz.
  4. Önce tencerenin altını, vişneler iyice suyunu salana kadar yüksek ateşte, sonrasında kaynayınca kısık ateşe alıp, kıvam alması için pişirmeye bırakıyoruz.
  5. İstediğiniz kıvama gelene kadar kaynatıyoruz.
  6. Reçel olduktan sonra sıcağıyla kavanozlara alıp, kavanozları kapatıp, ters çeviriyoruz. Kavanozları bir bez ile sarıyoruz.
  7. Reçel kavanozları soğuduktan sonra karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Ağzı açılan kavanozları buzdolabında saklamanız tavsiye edilir.
Tam Ölçülü Vişne Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt