![tam-tadinda-kavala.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/07/tam-tadinda-kavala.jpg)
Tam Tadında Kavala Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 125 gram tereyağı (isteğe bağlı yerine margarin de kullanılabilir )
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çiğ badem (ceviz de olur )
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
- Bol pudra şekeri
Tam Tadında Kavala Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bademlerimizi iri çekip tavaya alıyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı unu da ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakıyoruz tamamen soğuması gerekiyor.
- Yoğurma kabımızın içine yumuşak margarin ve tereyağını alıyoruz.
- Aslında tamamen tereyağlı olması gerekir orjinali budur ama ağır olduğu için ben yarı yarıya kullandım .
- Yoğurma kabımızın içine tüm malzemeler ve soğumuş un ve badem de alınarak iyice yoğurulur.
- Un ile kurabiye kıvamına gelene kadar kıvamı bağlanır.
- Çay bardağı ya da su bardağı kalıpla da yarım yarım keserek yarım ay şekli verebilirsiniz.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir .
- 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir.
- Tamamen soğuyanca bol pudra şekeri serpilerek istenilen zamanda çayın yada kahvenin yanında yenilmek üzere servis edilmeye hazır hale getirilir.
Kavrulmuş undan dolayı diğer kurabiyelerden çok farklı lezzette ve kıyır kıyır bir lezzet afiyet olsun.
Tam Tadında Kavala Tarifi Fotoğraflı Yapılışı