Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Tutan Aşure Tarifi

Tam Tutan Aşure Tarifi
0
86

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tam-tutan-asure-tarifi.jpg

Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • 25 kişilik aşure için,
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye (Haşlanmamış haliyle)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmamış haliyle)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram kuru üzüm
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 su bardağı fındık
Üzeri İçin
  • Kuru incir
  • Nar
  • Kuru üzüm
  • Antep fıstığı tozu
  • Ceviz
Süslemek İçin
  • Dilediğiniz kuru meyve kullanılabilir

Tam Tutan Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kuru fasulyemizi ve nohudumuzu düdüklüde şayet düdüklü yoksa olağan tencerede başka ayrı haşlayalım. (ben düdüklüde ikisini de yarımşar saat başka farklı haşladım)
  2. Buğdayları yıkayıp bir tencereye alın üzerine su ekleyin. Kaynadıktan sonra 10 dakika bekleyin ve sarı suyunu süzüp tekrar birebir süreci yapın.
  3. 2 defa bu süreci tekrarladıktan sonra süzdüğünüz buğdayları tekrar büyük bir tencereye alıp 2 litre su ekleyip 50 dakika pişirin. (Eğer akşamdan sıcak suda ıslatırsanız 15 dakika kaynatmanız kâfi olacaktır)
  4. Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin. Kuru üzüme de birebir süreci uygulayın. İkisini de 10 dakika sıcak suda bekletip sularını süzün.
  5. Buğdaylar kaynadıktan sonra haşlanmış kuru fasulyeyi, haşlanmış nohudu, kuru kayısıyı, kuru üzümü içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 15 dakikada bu formda bu halde kısık ateşte kaynatın.
  6. Yanınızda kesinlikle kaynar su hazır olsun ki buğday suyunu çektiği vakit az az ekleyin kıvamına nazaran.
  7. Bir cezveye bir tatlı kaşığı karanfili alıp üzerine su ekleyip kaynatın. Sonra yarım çay bardağı süzüp karışıma ekleyin. 3-4 su bardağı kadar şeker (Önce 3 bardak ekleyin şayet az gelirse 4 bardağı ekleyin)
  8. 2 bardak sıcak süt, 1 bardak fındık ekleyin. 15 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Kaplara eşit ölçüde dağıtıp soğumasını bekleyin. Daha sonra istediğiniz üzere süsleyin. Afiyet, bal, şeker olsun ♥️.
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt