Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan)

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan)
0
26

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
tam-tutan-icli-kofte-asla-dagilmayan-1.jpg

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
İç harcı için:
  • 500 gr dana kıyma
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ırı çekilmiş ceviz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber (Ben kullanmadım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp uygunca soğutalım.
  2. Bunun için kıyma yağlarda kavrulur içine ince doğranmış soğanlar eklenir tekrar kavrulur.
  3. Salçasını da ekleyip bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır baharatları ceviz ve maydanoz eklenip soğumaya bırakılır.
  4. Hamuru için bulgur ve irmik tuz ile 2 su bardağı sıcak(kaynar) su ile ıslatılır.
  5. Kapağı kapalı 20 -30 dakika kenarda bekletilir. Bu mühletin sonunda un yumurta salça öbür baharatlar eklenip yoğrulmaya başlanır.Not : yoğurma etabında su gerekirse eklenir ben 1 çay bardağına yakın sıcak su daha ekledim !.
  6. Macun kıvamına gelince hazırdır. Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlanır parmak ile yahut salatalık yardımı ile ıslata ıslata içine oyuk yapılıp iç harcı ile doldurulur.
  7. Bir kenarı aslında kapalı olan köftenin acık olan kısmı da yeterlice sıktırarak kapatılır.
  8. Bol sıvı yağda evvel yüksek ayarda yağ ısıtılmış sonra orta ısıya alınmış ocakta güzelce kızartılır. Afiyet olsun.
Not: artık ister ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp benim üzere aparat kullanın (görselde var ) ister elinizle kendiniz açıp yapın materyal listesi birebirdir ????.

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt