Tam Tutan İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram margarin
- 1 nescafe fincanı irmik
- 1.5 nescafe fincanı toz şeker
- 2 nescafe fincanı su
- 1 yemek kaşığı un
Tam Tutan İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Suyu şekeri bir cezvede kaynatalım.
- Margarin eridikten sonra irmiği ekleyelim, kısık ateşte irmiğin rengi değişene kadar daima karıştırarak kavuralım.
- Rengi değiştikten sonra altını kısalım.
- İçine 1 yemek kaşığı un ekleyelim ve 1 dk karıştırarak pişirelim daha sonra kaynattığımız şerbeti ekleyelim.
- Çok şerbeti çekene kadar bekletmeyin ocakta sert olur.
- Şerbeti ekledikten sonra en fazla bi 5 -7 dakika kadar kaynatalım.
- Karıştırarak şerbeti dökünce çırpacakla karıştıralım topaklanmasın.
Not; arttırmak yahut azaltmak isterseniz ölçüler.
50 gram margarin,1 kahve fincanı irmik,1. 5 kahve fincanı toz şeker,2 kahve fincanı su,1 yemek kaşığı un,150 gram margarin,1 su bardağı irmik,1. 5 kahve fincanı toz şeker,2 su bardağı su,1 yemek kaşığı un,Ölçü için ne kullanırsanız kullanın standart ölçü,1, 1 buçuk, 2 diye devam ediyor.
Tam Tutan İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı