Tam Tutan Kıvamı İle Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası (Sıcacık) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 litre +1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 su bardağı su
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tam Tutan Kıvamı İle Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası (Sıcacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Üzerine şehriyelerimizi katıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra salçasını da ekleyip 1 dk da o denli kavurup baharatlarıda katıp karıştırıyoruz.
- Üzerine sıcak suyu nuda döküp içine bulyonunu da atıp güzelce karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kasede terbiyesini de hazırlayıp karıştırarak çorbaya ek ediyoruz.
- Orta ateşte şehriyeler pişene kadar çorbamızı pişiriyoruz.
Tam Tutan Kıvamı İle Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası (Sıcacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı