Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Tutan Pastane Usulü Profiterol

Tam Tutan Pastane Usulü Profiterol
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tam-tutan-pastane-usulu-profiterol.jpg

Tam Tutan Pastane Yordamı Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Sosu için;
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket krema

Tam Tutan Pastane Tarzı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Margarini bir tencereye alalım.
  2. Üstüne bir bardak su döküp ocağa alalım. Margarin eriyince ve su kaynayınca ünü döküp düzgünce karıştıralım.
  3. Hamur kıvamına gelince ocaktan alıp bir kaba koyup soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan hamurun üstüne 1 yumurta kırıp karıştırıp yeterlice yedirelim.
  5. Ve bu formda kalan 3 yumurtayı sırasıyla bu halde yapalım.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşıklarıyla çok büyük olmayacak halde koyalım.
  7. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dkka pişirelim.
  8. Piştikten sonra 10 dkka fırında bırakıp sonra fırından alabilirsiniz.
  9. Artık kremasını yapmaya başlıyalım.Vanilya hariç bütün materyalleri tencereye koyup karıştıralım.
  10. Ocağa alalım ve daima karıştıralım.
  11. Krema kıvamına gelince vanilya ekleyip çok az karıştırıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  12. Soğuduktan sonra profiterol hamurlarını bıçak yardımıyla ortadan yarım olacak formda bölelim.
  13. İçini kremayla dolduralım. Ve bu biçimde devam edelim.
  14. Son olarak sosunu hazırlamaya başlıyalım.
  15. Bir kutu kremayı ufak bir tavaya döküp ocağa koyalım. Yalnızca biraz ısındıktan altını kapatıp bir paket bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştıralım.
  16. Profitörleri tabağa dizelim.
  17. Üstüne de çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz.Not:benim yaptıklarım biraz büyük olmasına karşın 36 tane çıktı. Dilerseniz siz biraz daha küçük yapabilirsiniz.

Tam Tutan Pastane Metodu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Pastane Yordamı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Profiterol hamuru için (şu hamuru deniyor profiterol toplarına); 1 su bardağı su (250 ml su bardağı ölçüsü)150 gram tereyağ2 tatlı kaşığı toz şeker1 tutam tuz1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un4 adet yumurta Dolgu kreması için ; Çeyrek su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Pastane Usulü Profiterol (Pişman Olmazsınız) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su1 su bardağı un125 gram tereyağı veya margarin3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet) Profiterol kreması için; 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker1 adet yumurta1 paket vanilya Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kedidilli Mükemmel Profiterol Tanımı İçin Gereçler 1 paket kedidili bisküvi (20 tane) Krema İçin 1 litre süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 paket krem șanti1 su bardağı süt (Krem șanti için) Çikolata Sos İçin 1 paket toz çikolata sosu2,5 su bardağı süt (Çikolata sosu için ) Kedidilli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 paket margarin veya 250 gram tereyağı2 su bardağı su2 su bardağı un1.5 çay kaşığı tuz1.5 çay kaşığı toz şeker3 adet yumurta (Yumurta küçükse 4) Kreması için; 4 su bardağı süt5 yemek kaşığı un2 su bardağı toz şeker1 adet yumurta1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Tam Tutan Tanımıyla Profiterol İçin Gereçler Hamuru İçin 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un1 dolu yemek kaşığı şeker1 dolu su bardağı su125 tereyağı yahut margarin4 yumurta Pastacı Kreması İçin 2 su bardağı süt1 dolu çay bardağı şeker1 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı un2 yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt