Tam Tutan Pastane Yordamı Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket krema
Tam Tutan Pastane Tarzı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini bir tencereye alalım.
- Üstüne bir bardak su döküp ocağa alalım. Margarin eriyince ve su kaynayınca ünü döküp düzgünce karıştıralım.
- Hamur kıvamına gelince ocaktan alıp bir kaba koyup soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamurun üstüne 1 yumurta kırıp karıştırıp yeterlice yedirelim.
- Ve bu formda kalan 3 yumurtayı sırasıyla bu halde yapalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşıklarıyla çok büyük olmayacak halde koyalım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dkka pişirelim.
- Piştikten sonra 10 dkka fırında bırakıp sonra fırından alabilirsiniz.
- Artık kremasını yapmaya başlıyalım.Vanilya hariç bütün materyalleri tencereye koyup karıştıralım.
- Ocağa alalım ve daima karıştıralım.
- Krema kıvamına gelince vanilya ekleyip çok az karıştırıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra profiterol hamurlarını bıçak yardımıyla ortadan yarım olacak formda bölelim.
- İçini kremayla dolduralım. Ve bu biçimde devam edelim.
- Son olarak sosunu hazırlamaya başlıyalım.
- Bir kutu kremayı ufak bir tavaya döküp ocağa koyalım. Yalnızca biraz ısındıktan altını kapatıp bir paket bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştıralım.
- Profitörleri tabağa dizelim.
- Üstüne de çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz.Not:benim yaptıklarım biraz büyük olmasına karşın 36 tane çıktı. Dilerseniz siz biraz daha küçük yapabilirsiniz.
Tam Tutan Pastane Metodu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı