Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet baget
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
- 2 çay kaşığı kekik
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Tuz
Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar hariç tüm materyalleri karıştırın.
- Tavukları karışıma yeterlice bulayıp.
- Buz dolabında en az 1 saat bekletin.
- Yanmaz yapışmaz tavada kısık ateşte kapağı kapatıp orta ara çevirerek pişirin.
- Yanmaz yapışmaz tavada tereyağını eritin.
- Patatesleri ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte kapağı kapatıp orta ara karıştırarak pişirin.
- Patatesler pişince baharatlarını ekleyin. Afiyet olsun.