Tandır Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet soğan
- 2 dis sarımsak
- 3 4 adet patates
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı salça
- Toz biber, pul biber ,kara biber, kekik, kimyon, tuz
Tandır Tadında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Aslında ben bu yemeği normal tencerede yapıyorum orda iki saat pişiyor onu da daha sonra veririm tarifini.
- Bütün tavuğu göğüs kısmından ikiye ayıracağız.
- Kalça kısımlarına küçük kesikler yapıyoruz.
- Sonrada yıkıyoruz.
- Tavuğu bir tepsiye alıyoruz.
- Hazırladığımız sosu güzel bir şekilde sürüyoruz.
- Sonra soğanları soyup ay şeklinde doğuyoruz.
- Düdüklü yerleştiriyor tavuğu da soğanların üstüne katıyoruz.
- Patatesleri de büyük büyük doğuyoruz onları da yıkıyım tavuğun üstüne yerleştiriyor.
- Sarımsakları soyup doğuyoruz onu da üstüne ekliyoruz. Hiç su katmadan düdüklüğün kapağını kapatıyoruz.
- Önce yüksek ateşde ses gelince de kısık ateşde 25 dakika pişiyor.
- Kapağın havasını alıyoruz elinizi yakmadan tepsiye alıyoruz. Afiyet olsun size.