Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tane Tane Ayrılan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane Tane Ayrılan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
0
102

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tane-tane-ayrilan-tel-sehriyeli-pirinc-pilavi.jpg

Tane Tane Ayrılan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 avuç içi tel şehriye
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Tane Tane Ayrılan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçlerimizi pilavımızı yapmadan 2 saat evvel kadar ılık suda bekletiyoruz. İçerisine bir iki damla limon sıkabilirsiniz. Pilavınız daha parlak olur.
  2. Daha sonra pilavımızı yapmadan 5 dk evvel pirinçlerimizi uygunca yıkıyoruz ki nişastası çıksın. Suyunu süzmesi için kenarda bekletirken tencereye tereyağımızı alıp eritiyoruz.
  3. Ardından tel şehriyelerimizi katıp, rengi değişene kadar kavuruyoruz. Aman dikkat edin yanmasın. Sonra üzerine pirinçlerimizi katıp güzelce kavuruyoruz.
  4. Evde kendi hazırlamış olduğunuz et ya da tavuk bulyonunuz varsa içerisine katabilirsiniz ve üzerine suyumuzu ek edip, birinci 1-2 dk harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz. Ve demlenmeye bırakıyoruz.
Not: Dilerseniz olağan kaynamış su yerine büsbütün kaynar tavuk ya da et suyu ile de yapabilirsiniz. ( çok daha lezzetli olur, lezzetine lezzet katar) Afiyet olsun????.

Tane Tane Ayrılan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt