Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç(ben cevik osmancık marka kullanıyorum)
- 1 su bardağından 2 parmak az sehriye(arpa yada tel farketmez)
- 4,5 su bardağı sıcak su (pirinci önceden ıslattıysanız 4 bardak su yeterli gelecektir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-5 damla limon suyu
- 2 adet kup şeker
- Tuz (4 çay kaşığı yeterli geliyor)
- (dilerseniz et yada tavuk suyu ekleyebilirsiniz.)
Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci 1 saat önceden ustunu gececek şekilde ılık suya koyuyoruz. (suda bekletmeden yapacaksanız aşağıdaki ölçek miktarımı uygulayabilirsiniz).
- Pirinçin suyunu süzüyoruz ve suyun beyaz rengi normale donene kadar pirinçleri yıkıyoruz.
- Pilav tenceremizde tereyağını eritip sıvı yağı ve sehriyelerimizi ekliyoruz. (ben bol sehriyeli seviyorum. Siz şehriyeyi azaltabilirsiniz.)
- Şehriyelerin rengi kahverengine dönünce pirincimizi ekliyoruz ve 5-6 dk kavuruyoruz. (pirinci yeteri kadar kavuralım ki pişince tane tane olsun).
- Kavrulan pirince şeker ve tuzumuzu ilave edip üzerine suyumuzu ekliyoruz.
- 4-5 damla limonumuzu suya damlatıyoruz (dondurucunuzda yada elinizde tavuk yada et suyu varsa yarım su bardağı ekleyebilirsiniz).
- Ocağın en küçük ve en kısık ayarında suyunu çekene kadar pişirelim.
- Tenceremizin kapağını sık sık açmayalım ki buharını kaybetmesin. Kapağını kapattıktan 12 dk sonra kontrol edebilirsiniz).
Not: Pilavın ölçeği 1 bardak pirince, 1,5 bardak kaynamış su olarak ayarlıyorum.
Pirinçi 1 saat önceden ılık suda beklettiysem su olcusunu 1 e 1 olarak kullanıyorum.Su yerine et yada tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
1 bardak pirinç 1-2 kişi.
2 bardak pirinç 3-4 kişiye yeterli geliyor.
Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı