Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı

Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı
0
20

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tane-tane-dokulen-pirinc-pilavi.jpg

Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç(ben cevik osmancık marka kullanıyorum)
  • 1 su bardağından 2 parmak az sehriye(arpa yada tel farketmez)
  • 4,5 su bardağı sıcak su (pirinci önceden ıslattıysanız 4 bardak su yeterli gelecektir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 damla limon suyu
  • 2 adet kup şeker
  • Tuz (4 çay kaşığı yeterli geliyor)
  • (dilerseniz et yada tavuk suyu ekleyebilirsiniz.)

Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinci 1 saat önceden ustunu gececek şekilde ılık suya koyuyoruz. (suda bekletmeden yapacaksanız aşağıdaki ölçek miktarımı uygulayabilirsiniz).
  2. Pirinçin suyunu süzüyoruz ve suyun beyaz rengi normale donene kadar pirinçleri yıkıyoruz.
  3. Pilav tenceremizde tereyağını eritip sıvı yağı ve sehriyelerimizi ekliyoruz. (ben bol sehriyeli seviyorum. Siz şehriyeyi azaltabilirsiniz.)
  4. Şehriyelerin rengi kahverengine dönünce pirincimizi ekliyoruz ve 5-6 dk kavuruyoruz. (pirinci yeteri kadar kavuralım ki pişince tane tane olsun).
  5. Kavrulan pirince şeker ve tuzumuzu ilave edip üzerine suyumuzu ekliyoruz.
  6. 4-5 damla limonumuzu suya damlatıyoruz (dondurucunuzda yada elinizde tavuk yada et suyu varsa yarım su bardağı ekleyebilirsiniz).
  7. Ocağın en küçük ve en kısık ayarında suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Tenceremizin kapağını sık sık açmayalım ki buharını kaybetmesin. Kapağını kapattıktan 12 dk sonra kontrol edebilirsiniz).
Afiyet olsun.

Not: Pilavın ölçeği 1 bardak pirince, 1,5 bardak kaynamış su olarak ayarlıyorum.

Pirinçi 1 saat önceden ılık suda beklettiysem su olcusunu 1 e 1 olarak kullanıyorum.Su yerine et yada tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
1 bardak pirinç 1-2 kişi.
2 bardak pirinç 3-4 kişiye yeterli geliyor.

Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt