elektronikci
FD Üye
Tane Tane Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı kaynar su
Tane Tane Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci yıkayıp suyunu süzelim ve kenara alalım.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp ocakta orta ateşte eritelim.
- Üzerine arpa şehriyeyi ilave edip fazla yakmadan rengi dönene kadar kavuralım.
- Pirinçleri ilave edip pirinçler tane tane olana kadar tekrar biraz kavuralım.
- Pirinçleri kavurduktan sonra tuzunu koyup üzerine kaynattığımız suyu koyup karıştıralım.
- Kısık ateşte kapağını kapatıp pişiriyoruz pilav göz göz olunca ocaktan alalım ve havlu peçete ile kapatıp dinlenmeye bırakalım. Dinlenen pilavı servis yapabilirsiniz afiyet olsun.