
Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Pirinç Pilavı İçin
- 1 su bardağı tosya pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu yoksa olağan sıcak su
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağının yarısı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg kus başı et
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı süt
Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak eti aksamdan sıvı yağı ve süte koyup güzelce harmanlayıp marine ediniz.
- Sonra marine etmiş olduğunuz etin içine karabiberi ekleyiniz yüksek ateşte etin rengi değişinceye kadar pişiriniz.
- Sulanıp rengi değişince kısık ateşe alın ağzını kapatıp suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişiriniz. En son tuzunu kuyunuz.
- Sonra pilav için tencereye tereyağını ve sıvı yağını köyünüz yağ eriyince pirincini ekleyip yağıyla biraz kavurunuz.
- Tavuk suyunu ve tuzunuda ekleyip güzelce karıştınız. Sonra tencerenin kapağını kapatınız kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pisiniz kaynayınca altını en kısık tarafa alıp suyu çekinceye pişiriniz.
- Pişen pilavın üstüne kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakınız. Sonra etle bir arada servis yapınız.