Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması

Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tane-tane-pirinc-pilavi-ve-yumusacik-et-kavurmasi-2.jpg

Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması Tanımı İçin Materyaller


Pirinç Pilavı İçin
  • 1 su bardağı tosya pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu yoksa olağan sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağının yarısı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Et İçin
  • 1 kg kus başı et
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Marine Etmek İçin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı süt

Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak eti aksamdan sıvı yağı ve süte koyup güzelce harmanlayıp marine ediniz.
  2. Sonra marine etmiş olduğunuz etin içine karabiberi ekleyiniz yüksek ateşte etin rengi değişinceye kadar pişiriniz.
  3. Sulanıp rengi değişince kısık ateşe alın ağzını kapatıp suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişiriniz. En son tuzunu kuyunuz.
  4. Sonra pilav için tencereye tereyağını ve sıvı yağını köyünüz yağ eriyince pirincini ekleyip yağıyla biraz kavurunuz.
  5. Tavuk suyunu ve tuzunuda ekleyip güzelce karıştınız. Sonra tencerenin kapağını kapatınız kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pisiniz kaynayınca altını en kısık tarafa alıp suyu çekinceye pişiriniz.
  6. Pişen pilavın üstüne kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakınız. Sonra etle bir arada servis yapınız.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt