Tane Tane Pirinç Pilavi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
Tane Tane Pirinç Pilavi Tanımı Yapılışı
- Evvel pirincimizi bol sudan geçirip nişastasından arındıralım isterseniz yarım saat ılık suda bekletebilirsiniz isterseniz bol yıkayıp çabucak de yapabilirsiniz.
- Akabinde pilav tavasına yağımızı alıp eritelim arpa şehriye katıp rengini alana kadar kavuralım.
- Rengini alan arpamıza suyunu süzdüğümüz pilavımızı katıp 2. 3 dakika kavuralım.
- Daha sonra pilavımızı sıcak suyumuzu tuzumuzu bir iki damla limon suyumuzu ekleyip karıştıralım.
- Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde.
- Kısık ateşe alın ve büsbütün suyu çekene kadar pişirin.
- Yazının devamında müddetler ile ilgili ayrıntılı açıklamayı bulabilirsiniz.
- Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
- Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun????????.