Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tane Tane Pirinç Pilavi

Tane Tane Pirinç Pilavi
0
94

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tane-tane-pirinc-pilavi.jpg

Tane Tane Pirinç Pilavi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1-2 damla limon suyu

Tane Tane Pirinç Pilavi Tanımı Yapılışı

  1. Evvel pirincimizi bol sudan geçirip nişastasından arındıralım isterseniz yarım saat ılık suda bekletebilirsiniz isterseniz bol yıkayıp çabucak de yapabilirsiniz.
  2. Akabinde pilav tavasına yağımızı alıp eritelim arpa şehriye katıp rengini alana kadar kavuralım.
  3. Rengini alan arpamıza suyunu süzdüğümüz pilavımızı katıp 2. 3 dakika kavuralım.
  4. Daha sonra pilavımızı sıcak suyumuzu tuzumuzu bir iki damla limon suyumuzu ekleyip karıştıralım.
  5. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde.
  6. Kısık ateşe alın ve büsbütün suyu çekene kadar pişirin.
  7. Yazının devamında müddetler ile ilgili ayrıntılı açıklamayı bulabilirsiniz.
  8. Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  9. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Not: pilav yaparken su oranı 1’e 1, 5 olarak ayarlıyorum. Yani 1 ölçü pirinç için, birebir ölçü kabı ile 1, 5 kap su ekleyin. 1 su bardağı pirinç, 3-4 kişi için kafidir.

Afiyet olsun????????.
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt