Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pilavlık baldo pirinç
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pirinçimizi sıcak su ile tuz atıp 30 dk bekletiyoruz .
- Sonra uygunca nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
- Sıvı yağı tencereye alıp üzerine pirinçi ekliyoruz.
- Ocağın altı açık olacak.
- Biraz kavurduktan sonra tuzunu atıyoruz .
- Kavurmaya devam ediyoruz .
- Kavurmanın sonunda tereyağ ekliyoruz yoksa rengi koyu olabilir pilavın.
- Birbirine yapışıp sonra ayrılacak pirinçler.
- Sonra 1. 5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz ,altını en kısık ocağa alıp 15 dk pişiriyoruz göz göz olunca kapatıyoruz.
- Sonra karıştırıp bir peçete kapatıp kapağın altını dinlendiriyoruz afiyet olsun.