
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon
- Tuz
- Karabiber
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bana nazaran tane tane pilavın en kıymetli koşulu pirinçin çok âlâ yıkanmış olmasıdır.
- Pirincimizi derin bir kaba alıp soğuk su ile dolduralım. Daima suyu yenileyerek pak su çıkana kadar pirinçimizi güzelce yıkayıp süzelim.
- Tereyağını pilav tenceremize alıp eritelim. Akabinde pirinçi ekleyip çevirmeye başlayalım.
- Pirinçler yağı güzelce emmeli. Pirinçlerin hafif çıtırlaşıp tek tek ayrılmaya başladığını gördüğümüz vakit su, karabiber, tuz ve bulyonu ekleyelim. Biraz karıştıralım.
- Ocağı kısık ateşe alıp üzerini kapatarak pişmeye bırakalım. Bu evreden sonra karıştırma yapmıyoruz.
- Pirincinizin cinsine bağlı olarak değişir fakat benimkisi yaklaşık 10 dakikada pişmiş oluyor. Pirincin ortasına tahta kaşıkla bir delik açtığımız vakit içerisine su dolmuyorsa pişmiş demektir.
Not: Bence en lezzetli pilav tavuk yahut et suyu ile yapılandır fakat elimde bunlar yoksa ben bulyon kullanarak tadı eksta arttırmak istiyorum. Yalnızca su kullanılarak bulyonsuz da çook lezzetli oluyor