elektronikci
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç ( tercihen istediğiniz pirinçi kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci iyice yıkıyoruz. Nişastası iyice gitsin.
- O süzülürken sıvı yağı, tencereye alalım.
- Süzülen pirinç tencereye alıp güzelce kavuralım.
- Tuz ve tereyağını ekleyip biraz daha kavuralım.
- Birbirine yapışır gibi olunca suyunu ve bulyonu ekleyip bir kere karıştırıp kapağını kapatın.
- En kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.
- Suyunu tamamen çekmiş mi diye kaşığın ucuyla kenarından dibini kontrol ediniz tamamen çekmiş se kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın afiyet şifa olsun inşallah ????.