Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tane-tane-sebzeli-pirinc-pilavi.jpg

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçler birkaç kere nişastası çıkana kadar suda yıkanır suyu süzülür (dilerseniz 10-15 dk tuzlu suda bekleterek süzebilirsiniz).
  2. Pilavı yapacağımız tava yada tenceremize sıvı yağı koyalım ve minik doğranmış havuçları ilave ederek havuçları birkaç dakika kavuralım.
  3. Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ve tereyağını ilave ederek 3-4 dakika kavuralım, bezelyeyi ekleyelim karıştıralım.
  4. 2 bardak sıcak suyu ve tuzu ilave ederek çok kısa karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım, pilavın suyu kaynayınca ocağın altının sıcaklığını en düşük ayara getirerek pişmeye bırakalım.
  5. Pilavın suyu tamamen çekilip üzeri göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
  6. Pilavımız pişince üzerine kağıt havlu serelim kapağını kapatarak demlenmesi için 15-20 dakika bekletelim.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt