Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3.5 su bardağı su
- 2.5 çay kaşığı tuz
Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte şehriyelerimizin rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Şehriyelerimizin rengi pembeleşince yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve yaklaşık 3-5 dakika daha kavuruyoruz ( Pirinci kaşığa alıp geri bırakınca tane tane dökülüyorsa kâfi kavurmuşuz demektir )
- Pirinci kavururken üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
- Son olarak 3.5 su bardağı suyu da ekleyip su kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bu esnada tuzunu eklemelisiniz.
- Su kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp yaklaşık 30 dakika daha pişiriyoruz. Suyunu çekince servise hazır demektir. Afiyet olsun