Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tane-tane-sehriyeli-pirinc-pilavi-9.jpg

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3.5 su bardağı su
  • 2.5 çay kaşığı tuz

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte şehriyelerimizin rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Şehriyelerimizin rengi pembeleşince yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve yaklaşık 3-5 dakika daha kavuruyoruz ( Pirinci kaşığa alıp geri bırakınca tane tane dökülüyorsa kâfi kavurmuşuz demektir )
  3. Pirinci kavururken üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
  4. Son olarak 3.5 su bardağı suyu da ekleyip su kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bu esnada tuzunu eklemelisiniz.
  5. Su kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp yaklaşık 30 dakika daha pişiriyoruz. Suyunu çekince servise hazır demektir. Afiyet olsun :)
 
858,478Konular
981,315Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt