Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 buçuk 5 bardak sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Öncelikle pirinçlerimizi 10 dakika sıcak suda 1 çay kaşığı tuz ile 3- 4 damla limon suyu damlatıp bekletelim.
- Ardından süzgece alıp iyice süzelim.
- Sonra 1 su bardağı şehriyeyi yağ koyduğumuz tenceremize aktaralım ,güzelce kavuralım, nasıl seviyorsanız o şekilde kavurun.
- Ardından pirinçi ekleyip kısık ateşte güzelce kavuralım.
- Sonra kontrollü bi şekilde suyunu damak tadınıza göre tuzu da ekleyip ilk önce harlı ateşte sonra mum ateşi gibi kısığa alıp pişirelim.
- Pişen pilavımızı dinlendirip servis tabağına alalım afiyet olsun allah’a emanet olun ????.