
Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı kaynar tavuk suyu veya yarım tablet bulyonlu kaynar su
- Tuz
Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçlerimizi kırmadan yıkıyoruz ve üzerine kaynar su dökerek en az yarım saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra küçük bir tavaya sıvı yağını ve tel şehriyeleri alıp kızartıyoruz.
- Şehriyeler kızardıkdan sonra kaynar suda bekletip yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz ve pirinçler kupkuru olana kadar kavuruyoruz.
- Pirinçler tamamen sertleşip kuruduktan sonra kaynar tavuk suyunu yada kaynar bulyonlu suyu ekliyoruz bu aşamada ocağınızın altını en kısık dereceye getirmelisiniz yoksa çok sıçrar.
- Son olarak tereyağını ve tuzunu da ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp altını kısıyoruz.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra tencerenin altını kapatıp 20 dk dinlendirdikten sonra pilavımız hazır. Afiyet olsun
.