Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tane Tane Tereyağlı Pirinç Pilavı

Tane Tane Tereyağlı Pirinç Pilavı
0
92

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tane-tane-tereyagli-pirinc-pilavi-12.jpg

Tane Tane Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2.5 su bardağı osmancık pirinci
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ Yağ fazla üzere gelebilir lakin pilav yağlı olunca tane tane olur
  • 3.5 su bardağı kaynar su (ev yahut tavuk suyuda olur ) ancak kaynar olsun
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tuzlu sevenler yarım kaşık daha ekleyebilir ) kendinize nazaran ayarlayın

Tane Tane Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Pirincimizin üzerine 2 dolu yemek kaşığı tuz koyup üzerine elimiz yakmayacak biçimde sıcak su ile 45 dakika yahut 1 saat bekletilir. Vakit meselemiz yok ise.
  2. Daha sonra pirinçlerin üzerinden soğuk su geçirilerek süzgeçte yıkanır ancak ellemeyin yalnızca süzgeçte yıkayın suyunun süzülmesi için kenara alın.
  3. Tenceremize yağları koyalım.
  4. Suyu süzülen pirincimizi ve tuzu ekleyelim, ocağın büyük gözünde kavurmaya başlayalım.
  5. Pirinçleri kenardan içi hakikat karıştırın ki pirinçler kırılmasın uygunca kavrulup deniz kumu kıvamına gelen pirinçlerimizin üzerine 3. 5 su bardağı kaynar suyu ekleyelim.
  6. Suyumuz kaynar olduğu için çabucak kaynamaya başlayacaktır ocağı kısalım.
  7. Suyunu hafif çeken pilavımızı karıştıralım. Az bekleyelim suyunu büsbütün çeken pilavımızı bir sefer daha karıştırıp ocağı kapayalım.
  8. Pilavımızı sofra bezi yada uygun bir örtü ile sarıp demlenmeye bırakalım
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt