
Tane Tane Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı osmancık pirinci
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ Yağ fazla üzere gelebilir lakin pilav yağlı olunca tane tane olur
- 3.5 su bardağı kaynar su (ev yahut tavuk suyuda olur ) ancak kaynar olsun
- 1 tatlı kaşığı tuz (tuzlu sevenler yarım kaşık daha ekleyebilir ) kendinize nazaran ayarlayın
Tane Tane Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pirincimizin üzerine 2 dolu yemek kaşığı tuz koyup üzerine elimiz yakmayacak biçimde sıcak su ile 45 dakika yahut 1 saat bekletilir. Vakit meselemiz yok ise.
- Daha sonra pirinçlerin üzerinden soğuk su geçirilerek süzgeçte yıkanır ancak ellemeyin yalnızca süzgeçte yıkayın suyunun süzülmesi için kenara alın.
- Tenceremize yağları koyalım.
- Suyu süzülen pirincimizi ve tuzu ekleyelim, ocağın büyük gözünde kavurmaya başlayalım.
- Pirinçleri kenardan içi hakikat karıştırın ki pirinçler kırılmasın uygunca kavrulup deniz kumu kıvamına gelen pirinçlerimizin üzerine 3. 5 su bardağı kaynar suyu ekleyelim.
- Suyumuz kaynar olduğu için çabucak kaynamaya başlayacaktır ocağı kısalım.
- Suyunu hafif çeken pilavımızı karıştıralım. Az bekleyelim suyunu büsbütün çeken pilavımızı bir sefer daha karıştırıp ocağı kapayalım.
- Pilavımızı sofra bezi yada uygun bir örtü ile sarıp demlenmeye bırakalım