Araştırmacılar, kavun, karpuz ve domates gibi potasyum bakımından zengin meyve ve sebzelerin tansiyonu düşürdüğünü açıkladılar Zaman'da bulunan habere kadar, UT Southwestern Tıp Merkezi'nde yapılan araştırmada, potasyum taşıyan besinlerin yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit eden araştırmacılar, hastaların potasyum deposu olan karpuz ve üstünde dilim çizgileri olan fazla nefis ufak bir kavun olan kantalup kavununu çoğu kez tüketmesi gerektiğini söyledi Kantalup kavununun dörtte birinde 800900 gram potasyum bulunduğunu söyleyen araştırmacılar, bu miktarın günlük potasyum ihtiyacımızın yüzde 20'sini tek başına sağladığını da kaydettiler Araştırmacılar, kavun ve karpuzun yanına, kurutulmuş kayısı, avokado, incir, portakal, kuru üzüm, fasulye, patates, domates ve hatta üzümün de potasyum taşıyan yiyecekler olduğunu sözlerine ekledi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.