Tantuni Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet tırnak pide
- 1 kilo dana eti
- Yoğurt
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe nazaran közlenmiş biber ve domates
Tantuni Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle eti incecik doğrayın. Ocağa alin ve kavurmaya başlayın.
- Tırnak pideleri kuşbaşı doğrayın fırın tepsisine koyun. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su dökün ve fırına verip 15 dakika kızartın.
- Sosu için, sıvı yağda salçayı kavurun, üzerine sıcak su ek edip baharat ve tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- Kızaran pideleri servis tabağına alın ve üzerine etleri koyun. Daha sonra salçalı sosunu ek edin. En son tavada eritmiş olduğunuz tereyağınıda ek edip servis yapabilirsiniz. Yanına yoğurt ve közlenmiş domates biber koyup servis yapabilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.