Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tantuni servisçisi ikinci el eşyalardan araç yaptı

Tantuni servisçisi ikinci el eşyalardan araç yaptı
0
110

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ailesi müsade vermediği için komşularının otoparkında yaptığı araçta direksiyon için çamaşır makinesi kasnağı, yakıt deposu için su matarası kullanan genç, büro sandalyesinden koltuk yaptığı aracıyla saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor

Kartal Endüstri Iş Lisesini bitirdikten sonradan hayalindeki arabulucu yerine getirmek için bir işe giren ve para biriktirmeye başlayan 18 yaşındaki Durdu, tantuni servisi yaparak kazandığı parayla arabulucu için araç gereç toplamaya başladı

Hurdacılar ve ikinci el eşya satan dükkanlardan malzeme toplayan Serdar Durdu, ailesi karşısında çıktığı için komşularının otoparkında sürdürdüğü egzersiz neticesinde takriben 4 ayda kendine özgü tek kişilik vasıta yapmayı başardı

Hurdacıdan aldığı motorla aracını şekillendirmeye başlayan genç, tasarladığı araç için çamaşır makinesi kasnağından direksiyon, su matarasından yakacak deposu, el arabası lastiğinden araç tekeri ve ofis sandalyesinden koltuk yaptı

Tasarladığı aracıyla işine gidip geldiğini anlatan Durdu, bir araç yapmayı küçüklükten beri hayal ettiğini ve bunu başardığı için mutlu olduğunu söyledi

Aracını yapmaya başladığından itibaren kendisine bedensel ve manevi kimsenin yardım çıkmadığını bildiren Serdar Durdu, şunları kaydetti:

İşe ilk olarak bir bisikletle başladım ve hızar motorlu bir bisiklet yaptım fakat bu beni tatmin etmedi ve daha sürdürülebilir olsun diye araba yapmayı düşündüm Ilk ilk önce motorunu araştırdım, planı motora tarafından çizecektim ilk kez motoru külüstür olarak bir yerden buldum Sonra motorunu sökerek geri kalanını sattık, böylece daha ucuza geldi bize Motorunu tamir ettim ve çalıştırdım sonra şasesini çizdik, daha sonra boruları profille yaptık, kestik, teker teker kaynattık Tekerleri imkanımız eksik olduğundan el arabası lastiği uygulamak zorunda kaldık Normalde yetersiz bir lastik ama idare ediyor Aslında tasarımı çok ayrı lakin bir gecede toplanılması gerektiğinden bu şekilde aceleyle oldu

Araç 80 kilometre hıza çıkabiliyor

Sanayiden bazı tanıdıklarını kendisine aracın profil çiziminde ve kaynak yapımı konusunda eksik da olsa takviye ettiğini vurgulayan Durdu, koltuğu hurdacıdan, lastikleri nalburdan aldığını dile getirdi

Akü yer alan aracın benzinle çalıştığını aktaran Serdar Durdu, Çalışma prensibi sıradan otomobil gibi Marşa basıyoruz akü ile benzinle çalışıyor Azıcık eksik yakıyor alışılagelmiş motorsikletlere tarafından yani 10 liraya bir hafta götürüyor En Fazla 80 kilometre hıza çıkıyor Onu telefondan GPS (Küresel Yer Belirleme Sistemi) cihazı ile ölçüyoruz Vites otomatik, bunların dıştan bir şey değil Aktarımı ise zincirle yapıyor'' dedi

Aracının trafikte alaka gördüğünü, insanların garip buldukları için görüntüsünü çektiklerini aktaran Durdu, şöyle devam etti:

''İşime yaptığım araçla gidiyorum Trafikte beni görenler aracımı seviyorlar, yol veriyorlar anında, yanımdan takip ediyorlar, kameraya çekiyorlar şu anda yenisini yapmayı planlıyorum, 2 kişilik olacak Zamanla olacak şeyler Görenler, 'nasıl yaptın, kaça satarsın, bize de yapsana, sana ne dek versek bize yaparsın' diye soruyorlar O şekilde yorumlar alıyoruzYaptığım aracın bir bedeli var fakat satmayı düşünmüyorum

Serdar Durdu, para biriktirerek kendisine ait bir atölye açmayı ve yeni projeler yapmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi