Tantuni Tadında Tavuk Dürüm (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça kemiksiz göğüs
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kase domates sosu (Ben kışlık konserveden kullandım yoksa 1 adet domates rendesi )
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı tozbiber (Damak zevkinize göre ayarlayın)
- Lavaş
- Soğan
- Domates
- Acı biber turşusu
Tantuni Tadında Tavuk Dürüm (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk eti küçük küçük doğrayıp, tavaya alalım suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
- Hafif sulu iken doğradığımız soğan biber sarımsağı ve sıvı yağını da ekleyip 5 dakika pişirelim.
- Salçasını da ekleyip 2-3 dakika kavuralım. En son domates rendesi ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika kaynatalım.
- Lavaşları ikiye bölüp, tavanın içine bastıralım.
- Daha sonra lavaşın içine tavuk etini soğan domates ekleyip, dürüm şeklinde saralım. Dilerseniz içine acı biber turşusu maydanoz ekleyebilirsiniz.