
Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk göğsü
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
- Lavaş ekmeği ben hazır kullandım
- 2 adet soğan
- 2-3 domates
- Maydanoz, tuz
- Marul
Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı Yapılışı
- Tavuğu minik küpler halinde doğruyoruz.
- Etler tencereye alınarak 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
- Tuz ve maydanoz sumak ek edilerek karıştırılır.
- Domatesleri minik doğruyoruz.
- Tavuğa 3 -4 yemek kaşığı yağ eklenir.
- Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
- Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
- Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
- İstediğimiz materyalleri ekleyelim.
- Üstüne tavuk konulur.
- Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.