Tantuni Üretimi Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram kırmızı et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- Lavaş yada olağan etmek
Tantuni İmali Tanımı Yapılışı
- Eti küçük küçük (tavla zarı gibi)doğrayalım tencereye alalım.
- Üzerine iki bardak sıcak su koyalım ve haşlayalım ek su gerekirse hazırda sıcak su bulundurun.
- Yumuşayan etimizi bir kenara alalım.
- Diğer bir tavada (yada sacda) sıvı yağını tavaya dökelim.
- Isınan yağa suyunu süzdürdüğümüz etimizi boşaltalım (kalan suyu dökmeyin).
- Et büsbütün suyunu çekinceye kadar kavuralım toz biberi ve tuzu ek edelim.
- Et biraz kendi meyanesini bulduktan sonra kalan haşlama suyunu ek edelim (yaklaşık 1 su bardağından bir parmak eksik)az olursa olağan su eği yapın.
- 5 -6 dk kadar bu suyla kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
- Soğanı piyaz formda doğrayalım kıyılmış maydanoz ve sumak ile karıştıralım.
- Domatesi de dilimleyelim hazır edelim.
- Lavaşımızı etin üzerine bandırarak yağını almasını sağlayalım.
- Ortasına et ve doğradığımız salata gereçlerini sırayla dizelim.
- Kenarlarını kıvırarak rulo (dürüm) yapalım.
- Yanında bol köpüklü ayran ve turşu ile servis yapalım.