Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram küçük küçük doğranmış kırmızı et
- 2 adet küçük uzunluk domates
- 2 adet orta uzunluk yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı su
- Dilediğiniz ekmek çeşidi ben kendi yaptığım lavaşı tercih ettim
- Soğan +sumak
Tantuni Tanımı Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi tenceremize alıp üzerini geçecek kadar su ek ederek haşlayalım. Haşlanan etimizi süzelim.
- Wok tavamıza yağımızı alıp kızdıralım üzerine etlerimizi ekleyelim.
- Üzerine bir su bardağı su ile karıştırdığımız 1 çay kaşığı toz biberli suyumuzdan orta ara dökerek pişirme sürecine devam edelim.
- Etimiz suyunu çektikten sonra içine ortadan ikiye bölüp temizlediğimiz biberleri atalım ve kavuralım. (dilerseniz bu evrede kullanacağınız ekmeği üzerine bastırarak yağını alabilirsiniz????????????)
- Son olarak kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri de ek ederek 5-10 dk daha kavurma sürecine devam edelim.
- Pişen tantunimizi ekmeğimizin içine yerleştirip üzerine sumaklı soğanımızdan koyarak limon eşliğinde servis edelim????????????.Afiyet olsun ????.