Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tantuni

Tantuni
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tantuni.jpg

Tantuni Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram küçük küçük doğranmış kırmızı et
  • 2 adet küçük uzunluk domates
  • 2 adet orta uzunluk yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı su
  • Dilediğiniz ekmek çeşidi ben kendi yaptığım lavaşı tercih ettim
İçi için:
  • Soğan +sumak

Tantuni Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle etlerimizi tenceremize alıp üzerini geçecek kadar su ek ederek haşlayalım. Haşlanan etimizi süzelim.
  2. Wok tavamıza yağımızı alıp kızdıralım üzerine etlerimizi ekleyelim.
  3. Üzerine bir su bardağı su ile karıştırdığımız 1 çay kaşığı toz biberli suyumuzdan orta ara dökerek pişirme sürecine devam edelim.
  4. Etimiz suyunu çektikten sonra içine ortadan ikiye bölüp temizlediğimiz biberleri atalım ve kavuralım. (dilerseniz bu evrede kullanacağınız ekmeği üzerine bastırarak yağını alabilirsiniz????????‍????)
  5. Son olarak kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri de ek ederek 5-10 dk daha kavurma sürecine devam edelim.
  6. Pişen tantunimizi ekmeğimizin içine yerleştirip üzerine sumaklı soğanımızdan koyarak limon eşliğinde servis edelim????????‍????.Afiyet olsun ????.
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt