Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tantuni

Tantuni
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tantuni.jpg

Tantuni Tanımı İçin Materyaller


Lavaşı için
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un
Tantunisi için
  • 500 gram dana eti
  • Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
  • Domates
  • Maydanoz
  • Kuru soğan
  • Kapya biber
  • Yeşil biber
  • Tuz, sumak
  • Ayçiçek yağı

Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Lavaş için.Ele yapışan yumuşak bir hamur olcak. 30 dk. Sonra mayalanan hamurdan teflon tavamıza nazaran bezeler alalım.
  2. Bezeleri un serpilmiş bir tepsinin içine koyalım. Kurumasın diye üstünü poşetle kapatalım.
  3. Açacağımız lavaşlar ne ince olsun nede kalın.
  4. Bezelerin hepsini açtıktan sonra pişirelim. Ocağın en yüksek ayarında çevire çevire pişirelim. Aslında çabuk pişiyor.
  5. Pişirdiklerimizin üzerine kurumaması için hafif bir su serpip pak bezin altında biriktirelim.
  6. Tantunisi için.Etimizi küçük küçük doğrayıp tenceremize koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  7. 1 su bardağı sıcak su daha koyup pişmesi için tenceremizin ağzını kapatalım.
  8. Etlerimiz yumuşadıktan sonra yağımızı ek edelim. Güzelce kavuralım.
  9. Baaratlarını ve 1 su bardağı daha su koyup biraz daha pişirdikten sonra ağzını kapatıp biraz dinlendirelim.
  10. Pişen etimiz biraz sulu ve yağlı olsun ki lavaşlarımızı bu sosa batırıp o denli dürüm yapacaz.
  11. Sebzelerimizi de ince ince doğrayıp bir köşeye alalım.
  12. Soğan ve maydanozumuzu ince ince doğrayıp sumak katıp karıştıralım.
  13. Artık gerisi malum. Lavaşı al tenceredeki etin üzerine koy. Şöyle sosuna bi bandır ve sonra gerisi malum. Dürümünü yap soğuk ayranla gönder mideye. Yapıp yiyenlere !!!!.Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt