Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- Sandviç ekmeği bir paket
- 400 g kuş başı et
- 1 çay kaşığı Kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı Kimyon
- 1 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Kekik
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Soğan
- Sumak
- 1 tane iri doğranmış domates
Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi haşlayalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Sonra geniş tavaya alıp ve zeytinyağı ile birlikte baharatları ekleyin son olarak tuzu ek edin.
- 30 dk kadar kısık ateşte pişirin etin piştikten sonra ekmeği tavaya alıp yağlayın içini dışını, 1 ya da 2 yemek kaşığı etini ekmeğin içine alın yanına da sumaklı soğan ve doğranmış domatesi ek edin servise hazır afiyet olsun .