Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tantuni

Tantuni
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tantuni.jpg

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı (yemeklikten kuşbaşından çok daha minik olmalı gerekirse küçültelim)
  • Tuz
  • Toz biber
  • 2.3 yemek kaşığı taze yağ
  • 1 çorba kepçesi zeytinyağ
  • 1 domates
  • 1 baş soğan
  • 9-10 dal maydanoz
  • Kornişon
  • 1 tatlı kaşığı sumak tozu (piyaz için olmasa da olur)

Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etlerimizi bir kepçe zeytinyağla ocağa alalım güzelce pişirelim.
  2. Etler pişerken biz soğan piyazımızı yapalım. Soğan ince ince doğrayalım maydanozu da doğrayıp güzelce karıştıralım. Üzerine 1 tatlı kaşığı sumak tozu atalım karıştıralım.
  3. Servis tabağının kenarına bırakalım domateslerimizi ince ince dilelim kornişonları da dilip servis tabağına alalım.
  4. Pişen etlerimize tuz ve bolca toz biberi atalım içine 2 çorba kepçesi su bırakalım fokurdasın.
  5. Ocağı kapatmadan ekmeğimizi etlerin üzerine bastıralım yağlanması için.
  6. Servis tabağına ekmeği alıp kaşıkla etinden bırakalım içine hazırladığımız piyazdan domatesten arzuya göre bırakıp dilersek içine limon sıkıp dürüm yapalım.
  7. Her ekmek batırmanızda etin sosu azalırsa az yağ su ve toz biber bırakıp fokurdatıp tekrar ekmeğinizi soslayabilirsiniz. Dışarı da yediklerinizi sollar ???????????? afiyet olsun.
Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt