Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram dana tranç
- Yeterli miktarda su ve sıvı yağ
- Tuz, toz kırmızı biber ve kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet orta boy küp şeklinde doğranmış soğan
- Baharat olarak soğan salatasına sumak
- İnce dilimlenmiş domates
- 2 adet lavaş
Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çok küçük olacak şekilde minik minik doğranmış etimizi kendi suyunda 30 dakika kadar pişirelim.
- Piştiğinden emin olduğumuzda içerisine yeterli miktarda tuz, toz kırmızı biber ve kimyon ilave edelim.
- Azar azar yağ ve su ilavesi ile etimizi yumuşatmaya devam edelim.
- Lavaşlarımızı pişen etimizin üzerine kapatıp, sosundan için çekmesini sağlayalım.
- Daha sonra sırasıyla soğan, maydanoz karışımlı piyazımızı üzerine domatesimizi ve etimizi yerleştirip, lavaşımızı dürüm olarak servise hazırlayalım.
- Alışılmış olan tantunide olmazsa olmaz limondur. Damak tadınıza göre limonuda tercih edebilirsiniz. Afiyetler olsun.