Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tantuni

Tantuni
0
51

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr küçük doğranmış kuşbaşı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Lavaş için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Soğan salatası;
  • 1 tane soğan
  • Sumak
  • Tuz
  • Nar ekşisi
Domates ezmesi için;
  • 2 tane domates
  • Nar ekşisi
  • 4-5 kısım maydanoz
  • Tuz

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel hamurumuzu mayalayalım.
  2. Maya, şeker, ılık süt ve suyu kaba alalım karıştırıp üzerini bir kapakla kapatıp 5 dk ön mayalandırma süreci yapıyoruz.
  3. Daha sonra un ve tuzunu koyuyoruz.
  4. Hamuru toparlıyoruz, en son 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla son sefer toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. 45 dk mayalandıktan sonra hamurumuzun havasını alıyoruz.
  6. Bezelere ayırıyoruz teker teker tava büyüklüğünde açıp pişiriyoruz.Burda değerli olan hamurları bekletmeden pişirmek ister açıp sofranın içinde bir kaç tane biriktirip o denli de pişirebilirsiniz ister tek tek açıp pişirebilirsiniz.Püf noktalardan biri de ekmeği yüksek ateşte daima çevirerek pişirmek ve olabildiğince kısa pişirmek çok yakmadan.
  7. Ekmekler piştikten sonra kavurduğumuz etlerin üzerine batırıyoruz teker teker o sırada ocağın altı açık olmalı etler sıcak olmalı.
  8. Etimizi kavurma tenceresine alalım kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Daha sonra su çektikçe sıcak su ekleyelim pişene kadar o denli yapıyoruz.
  10. Piştikten sonra yani suyunu büsbütün çektikten sonra sıvı yağ ekliyoruz kavuruyoruz.
  11. Tuz ,kırmızı toz biberi ve karabiberi de ekliyoruz.
  12. En son 1. 5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz karıştırıp altını kısıyoruz,5 dk daha bu türlü pişirip kapatıyoruz.
  13. Lavaşımızın birtanesine yeteri kadar et koyup soğan ve domatesimizden de koyup güzelce sıkı bir halde sarıp servis edebiliriz.
  14. İsteğe bağlı olarak yoğurtlu da servis edebilirsiniz bir tane dürüm halinde sarılmış lavaşı dilim dilim kesip tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ yakıpta servis edebilirsiniz tercih size kalmış afiyet olsun.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler Lavaşı için; 2 su bardağı ılık süt(400ml)1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ5 su bardağı un(200ml bardak kullandım) Eti için; Yarım kilo dana eti (küçük küçük doğruyoruz)1 yemek kaşığı tereyağTuzKarabiberKimyonKırmızı toz biberKekik 1 yemek kaşığı salça1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Mersin Tantuni Tanımı İçin Materyaller Ekmeği için; 1 kilo un1 tatlı kaşığı tuz1 paket instat mayaAldığı kadar su Tantuni için 1 kilo süt danası etiYarım çay bardağı sıvı yağ2 kaşık tereyağTuz, kırmızı pulbiber1 yemek kaşığı toz kırmızı biber Zerzevatları için; 1 büyük uzunluk soğanBir demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Tantuni Tanımı İçin Gereçler Lavaş: 450 – 500 gram un1 tatlı kaşığı tuz1,5 tatlı kaşığı şeker1/2 (yarım) küp maya220 ml ılık su110 ml ılık süt Tantuni: 1 kg biftek1 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğüs1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biberTuzLavaş2-3 adet domates1 adet soğan Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye minik doğradığımız tavukları sıcak su ile kavuruyoruz ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Pratik Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler Tavada lavaş ekmeği 2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 paket toz mayaIlık su6 su bardağı un Tavuk tantuni 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü1 ,5 çay bardağı sıvı yağ (isteğe nazaran yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)1 yemek kaşığı toz kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt