Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr küçük doğranmış kuşbaşı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
- 1 tane soğan
- Sumak
- Tuz
- Nar ekşisi
- 2 tane domates
- Nar ekşisi
- 4-5 kısım maydanoz
- Tuz
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamurumuzu mayalayalım.
- Maya, şeker, ılık süt ve suyu kaba alalım karıştırıp üzerini bir kapakla kapatıp 5 dk ön mayalandırma süreci yapıyoruz.
- Daha sonra un ve tuzunu koyuyoruz.
- Hamuru toparlıyoruz, en son 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla son sefer toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz mayalanmaya bırakıyoruz.
- 45 dk mayalandıktan sonra hamurumuzun havasını alıyoruz.
- Bezelere ayırıyoruz teker teker tava büyüklüğünde açıp pişiriyoruz.Burda değerli olan hamurları bekletmeden pişirmek ister açıp sofranın içinde bir kaç tane biriktirip o denli de pişirebilirsiniz ister tek tek açıp pişirebilirsiniz.Püf noktalardan biri de ekmeği yüksek ateşte daima çevirerek pişirmek ve olabildiğince kısa pişirmek çok yakmadan.
- Ekmekler piştikten sonra kavurduğumuz etlerin üzerine batırıyoruz teker teker o sırada ocağın altı açık olmalı etler sıcak olmalı.
- Etimizi kavurma tenceresine alalım kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra su çektikçe sıcak su ekleyelim pişene kadar o denli yapıyoruz.
- Piştikten sonra yani suyunu büsbütün çektikten sonra sıvı yağ ekliyoruz kavuruyoruz.
- Tuz ,kırmızı toz biberi ve karabiberi de ekliyoruz.
- En son 1. 5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz karıştırıp altını kısıyoruz,5 dk daha bu türlü pişirip kapatıyoruz.
- Lavaşımızın birtanesine yeteri kadar et koyup soğan ve domatesimizden de koyup güzelce sıkı bir halde sarıp servis edebiliriz.
- İsteğe bağlı olarak yoğurtlu da servis edebilirsiniz bir tane dürüm halinde sarılmış lavaşı dilim dilim kesip tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ yakıpta servis edebilirsiniz tercih size kalmış afiyet olsun.