Tar (Kuru Sebze Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
İstenilen miktarda;
- Kuru patlıcan
- Kuru acı tatlı biber karışık
- Kuru domates
- 4 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Tar (Kuru Sebze Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru sebzeler ayıklanıp güzelce iki üç defa yıkanır, yıkanan sebzelerin üzerine su ilave edilerek ocağa alınır.
- Not; üzerini geçecek kadar soğuk çeşme suyu ilave edilir.
- Kaynamaya bırakılır.
- Diğer yandan soğanlar yemeklik doğranır ve güzelce kavrulur, kavrulan soğanlara salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
- Pişen ve yumuşayan kurulara soğanlar eklenir 5 dakika kadar daha pişirilir.
- İster sıcak ister soğuk servis edilir. ????.