Tarafını Seç Keki (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (Renk vermesi için koymayadabilirsiniz )
- 3 tane portakalın kabuğu
- 1 yemek kaşığı kakao (Kakaolu kısmı için )
Tarafını Seç Keki (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ile krem haline gelene kadar çırpılır içine portakal suyu ve sıvı yağ eklenir, çırpılmaya devam edilir. Kabartma tozu vanilya, zerdeçal elenir ve eklenir devam edilir çırpılmaya.
- Un denetimli halde elenerek eklenir pürüzsüz kıvam alınca portakal kabuğu ve zerdeçal eklenir yapılan harç ikiye bölünür bir adedine kakao eklenir ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılmaya devam edilir.
- Kek kalıbı yağlanır alt kısmına fındık eklenir (Eklemeye bilirsiniz) harç tıpkı anda dökülür tencereye kek kalıbı yerleştirilir kalıbın yarısına gelecek biçimde su konur ağzına pak bez sarılır.
- Ocakta kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir (20 dk ağzını açmayın sonrası denetim için açabilirsiniz )
- Kek pişince kalıbı tencereden alın suyun içinde kalınca pişmeye devam ediyor 10 dk dinlendirdikten sonra servise hazır.