Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tarafını Seç Keki (Tencerede)

Tarafını Seç Keki (Tencerede)
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Tarafını Seç Keki (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal (Renk vermesi için koymayadabilirsiniz )
  • 3 tane portakalın kabuğu
  • 1 yemek kaşığı kakao (Kakaolu kısmı için )

Tarafını Seç Keki (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta, şeker ile krem haline gelene kadar çırpılır içine portakal suyu ve sıvı yağ eklenir, çırpılmaya devam edilir. Kabartma tozu vanilya, zerdeçal elenir ve eklenir devam edilir çırpılmaya.
  2. Un denetimli halde elenerek eklenir pürüzsüz kıvam alınca portakal kabuğu ve zerdeçal eklenir yapılan harç ikiye bölünür bir adedine kakao eklenir ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılmaya devam edilir.
  3. Kek kalıbı yağlanır alt kısmına fındık eklenir (Eklemeye bilirsiniz) harç tıpkı anda dökülür tencereye kek kalıbı yerleştirilir kalıbın yarısına gelecek biçimde su konur ağzına pak bez sarılır.
  4. Ocakta kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir (20 dk ağzını açmayın sonrası denetim için açabilirsiniz )
  5. Kek pişince kalıbı tencereden alın suyun içinde kalınca pişmeye devam ediyor 10 dk dinlendirdikten sonra servise hazır.
Tarafını Seç Keki (Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Portakallı Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler 6 adet yumurta1.5 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1 su bardağı portakal suyu ( portakalların ekşi olmamasına dikkat edin )1 su bardağı sıvı yağ4.5 su bardağı un3 paket kabartma tozu3 paket şekerli vanilin1 çay kaşığı zerdeçal (rengini sarı yapıyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Çift Renk Limonlu Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağından bir parmak eksik şeker1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2.5 su bardağı un (2 su bardağından sonra denetimi ekleyin )2 paket vanilya2 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı kakao1 limonun kabuğuYarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Karbonatlı Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 çay kaşığı karbonat2 su bardağı un Karbonatlı Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şeker mikserle köpürene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Muhteşem Tadıyla Tencerede Kalıpta Kek Tanımı İçin Malzemeler 4 tane yumurta1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı ayçiçek sıvı yağ1 çay bardağı süt1 su bardağı ceviz1 tatlı kaşığı zerdeçal1 çay kaşığı zencefil1 tatlı kaşığı tarçın1 paket kabartma tozu8 yemek kaşığı un Muhteşem Tadıyla Tencerede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Tencerede Sufle Tanımı İçin Gereçler 2 tane yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 çay bardağı un2 yemek kaşığı dolusu kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya4 modül bitter yada sütlü çikolata Üzeri için; Pudra şekeri Tencerede Sufle Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt