Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Dilek ettiğiniz üzere ceviz fındık badem
- Badem yada fındık
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Tarak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını ısıtıyoruz ve kaba alıyoruz.
- Sıvıyağ, irmik, yoğurt, pudra şekeri, yumurta akı, hindistan cevizi ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu ve kulak göğsü kıvamına gelecek kadar un ekleyip yoğuruyoruz.
- Fındık ve ya bademleri rondodan geçiriyoruz. Hamurları eşit toplara ayırıyoruz.
- Her bir parçayı tarak üzerinden bastırarak yavaşça açıyorum.
- Üzerine ceviz koyup hamuru kapatıyoruz. Kıvırtarak taraktan çıkartıyoruz.
- İki ucunu birleştirip ortasına fındık yahut badem koyuyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 175 derece 25 -30 dakika pişiriyoruz.
- Şeker ve limonu kaynatıp limon suyunu ekliyoruz.
- Ilıyınca tatlının üzerine döküyoruz. Tatlı şerbetini çekince servise hazır. Afiyet olsun.