Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tarak-tatlisi-2.jpg

Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 125 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta (1 sarı yüzüne)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya yahut
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Gereğince un
İçi için :
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için :
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek sıvı yağ
  • Badem yahut fındık
Şerbeti için :
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarak Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak şerbet gereçlerini hazırlayalım.
  2. Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatalım.
  3. İnmeye yakın limon suyunu ek edip soğumaya bırakalım.
  4. Hamur gereçlerini bir yoğurma kabına alıp karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim. 30 adet eşit bezeye bölelim.
  5. Her birini alıp silindir formu verip kullanılmamış yeni tarağın üzerine yayalım.
  6. Ortasına uzunlamasına ceviz koyalım.
  7. İki kenarı kaldırıp üstte birleştirip kapatalım.
  8. İki ucu birleştirip damla formu verelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı ve yağı çırpıp sürelim.
  10. Ortalarına fındık yahut badem koyalım.
  11. 180 derecede kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta akı1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı hindistan cevizi1 paket vanilin1 paket kabartma tozuAldığı kadar un İçi İçin Dilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tereyağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 çay bardağı hindistan cevizi1 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu3-4 su bardağı un (kontrollü koyun) İç materyali için; 1 kase kırılmış ceviz Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Ağızda Dağılan Tarak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 100 gram margarin yahut tereyağı1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 yumurta1 su bardağı irmik1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu3.5 su bardağı un İçine Çekilmiş ceviz Şerbeti İçin 2.5 su bardağı şeker3 su bardağı su3 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 1 adet yumurta1 çay bardağı şeker100 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı yoğurt1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu2,5 su bardağı un (Aldığı kadar) İç gereci için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tarak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurtayarım çay bardağı irmik1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı yoğurtyarım limon suyu2,5-3 su bardağı un1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozuCeviz (İçine koymak için)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,497Konular
982,007Mesajlar
29,989Kullanıcılar
zeynooSon üye
Üst Alt