Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Aldığı kadar)
- 1 kase ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarak Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatın.
- Limon suyunu sıkıp altını kapatın.
- Hamuru için: bütün gereçleri yoğurma kabına alın ve denetimli bir biçimde unu ek edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlak halde açın. İçine ceviz koyarak tarak yardımıyla hali verin.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti ek edin.